Trafik Sigortası için Hemen Teklif Al

Önde gelen sigorta şirketleriyle çalışarak en uygun tekliflere ulaşmanızı sağlıyoruz

20'den fazla sigorta şirketinden teklif al

+14 Sigorta şirketini Gor

Poliçemi neden Hazır Sigorta'dan almalıyım?

7/24

Günün her saati ihtiyaç duyduğunuz her an

En İyi Fiyat Garantisi

Tüm poliçelerimizde en uygun fiyat garantisi veriyoruz

Güvenli

Bilgileriniz SSL Sertifikası ile şifrelenmektedir

Ayrıcalıklı

Hasar durumunda sizinle ilgilenecek özel temsilci

Trafik Sigortası Tüketici Soruları

Zorunlu trafik sigortası Türkiye’deki bütün motorlu araç sahiplerinin trafiğe çıkmadan önce yaptırması gereken, hasar anında karşı tarafa verilebilecek bedeni ve maddi zararları güvence altına alan kanunen zorunlu olan sigorta türüdür.

Trafik sigortası, her araç sahibi tarafından yaptırılması zorunlu olan ve hasar anında karşı tarafa verilebilecek bedeni ve maddi zararları güvence altına alan bir sigortadır. Zorunlu olan bu sigortayı yaptırmayanların araçları direkt olarak bağlanır ve trafik şubelerinin otoparklarına alınır. Yani bir ceza ödeyerek yola devam etmek mümkün değildir. Araç anında trafikten men edilir. Bunun sonrasında maalesef aracı geri almak sanıldığı kadar kolay değildir. İlk başta trafik sigortasının yapılması ve sonra aracın bulunduğu otoparka giderek görevli memurlara sigortanın yaptırıldığının söylenmesi ve belgenin tebliğ edilmesi gerekmektedir. Bundan sonra da araç sigortasız olarak trafiğe çıktığı için para cezası ödenir. Ayrıca aracın otoparkta kaldığı hergün için de otoparka ücret ödenmesi gerekmektedir.

– Trafik sigortası ve kasko arasındaki en temel fark birinin zorunlu diğerinin ise isteğe bağlı olmasıdır. Bu yüzden trafik sigortası yaptırmadan aracınızı kullanamazsınız ancak kasko için bu tarz bir mecburiyetiniz yoktur.

– Zorunlu trafik sigortası herhangi bir kaza halinde karşı tarafta oluşabilecek zararları kapsarken kasko, kendi aracınızla ilgili hasarları karşılar. Trafik sigortasının avantajları, karşı tarafın mağduriyetini önlemeye yönelik avantajlardır. Kaskonun faydaları ise poliçe sahibinin mağduriyetini önlemeye yöneliktir.

– Trafik sigortasının sınırlarını devlet belirler ve sabittir. Bu nedenle oluşabilecek kaza durumlarında karşı tarafın maddi ve bedensel zararları belirli limitler dahilinde karşılanır. Örneğin; karşı tarafta oluşan hasarın toplam tutarı 50.000 TL ve trafik sigortasının üst limiti ise 30.000 TL. Bu durumda kazanın oluşmasında payı olan kişi geri kalan 20.000 TL için trafik sigortasından destek alamaz ve limit aşımını kendi imkanlarıyla karşılamak zorundadır. Kaskoda ise poliçe kapsamı genişletilebildiği için sınırları sigorta sahibinin kendisi belirler.

– Trafik sigortasının teminat limitleri belirli oranlarda olsa da trafik sigortası fiyatları serbest tarife üzerinden gerçekleştirilir. Bu noktada izlenebilecek en mantıklı yol; en uygun trafik sigortasını araştırıp, onu yaptırmaktır. Ancak kasko için aynı durum geçerli değildir. Kasko fiyatları poliçenin neleri kapsadığına göre değişiklik gösterdiğinden temel amaç kaskonun en ucuzunu değil en avantajlısını bulmaktır.

Tüm dünyada en çok tercih edilen ulaşım şekli olan kara yolu, aynı zamanda en yüksek kaza oranına sahip olan ulaşım şekli. Bu yüzden trafiğe çıktığınızda hem kendiniz hem de diğerleri için oluşabilecek olumsuz durumları telafi edebilmek amacıyla kaskonun ve trafik sigortasının faydalarını iyi bilmeli, gerektiğinde bu faydalardan yararlanmalısınız.

Aracınızda olan hasarları ancak kasko sigortanız karşılar.
Trafik sigortanız bir kaza nedeniyle diğer araç, kişi ya da mallara verdiğiniz bedeni ve maddi zararları poliçede yazılı limitler ve genel şartlar dahilinde karşılar.

Trafik kazası geçirip yaralananların kaza tespit tutanağına göre hesaplanan kazada kusur oranına, kişilerin genel sağlık sigortası olup olmadığına bakılmaksızın tıbbi malzeme ve ilaç harcamaları da dahil tüm tedavi giderleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanır ve SGK tedavi giderlerini Sağlık Uygulama Tebliği üzerinden yapılır

Zorunlu Trafik sigortası Hazine Müsteşarlığı’nca daha önceden belirlenen ve ilan edilen tarife ve primler üzerinden aynı zamanda araç sahiplerinin geçmiş yılardaki indirim ya da sürprimi dikkate alınarak hesaplanır. Belirli zaman dilimleri sonrası poliçe yenileme dönemlerinde hasarsızlık indirimi de alınabilir.

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından öneri niteliğinde duyurulan trafik sigortası fiyatları, sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebilir. Trafik sigortasında teminatlar ve limitler standart olmakla beraber fiyat ve ödeme koşulları farklı olabilir. Bazı sigorta şirketleri bazı marka model araçlarda daha ucuz trafik sigortası fiyat teklifi verirken, bazı marka model araçlarda daha pahalı teklif verebilir. Ayrıca trafik sigortası hesaplamalarında aracın plakası ve kullanım amacı da değerlendirilir.

Bu nedenle zorunlu trafik poliçesi almadan önce karşılaştırmalı olarak incelemek sizin için faydalı olacaktır. Ucuz ya da pahalı trafik poliçesi almak araştırmanıza ve ödeme koşullarınıza göre değişiklik gösterecektir.

Araç sahibinin poliçesi olmaması durumunda, trafikte seyrederken bir trafik kazası meydana gelir ve araç sahibi bu kazada kusurlu olarak kabul edilirse, meydana gelen tüm hasarları kendisi öder. Bu durumda trafik kazasında karşı tarafta meydana gelen bedeni zararlarda da hastane masrafları araç sahibi tarafından karşılanır. Bu zorunlu sigorta, trafik kazalarında karşı tarafta meydana gelen sakatlanma ve ölüm durumlarında manevi tazminatı da karşılar. Ancak araç sahibinin sigorta poliçesi yoksa, karşı tarafa verdiği bu zararlarda da manevi tazminat araç sahibi tarafından ödenir. Zorluk yaşamamak için Zorunlu Trafik Sigortasını zamanında yaptırmak önemlidir.

Zorunlu trafik sigortası teminatları ve limitleri Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen, bütün sigorta şirketleri için aynı olan teminatlardır. Ancak fiyat ve ödeme koşulları şirketlere göre farklılık göstermektedir.

Zorunlu trafik sigortası kapsamında, sigorta teminatları ve limitleri, araçların model yılı ve ruhsat sahibinin mesleği gibi değişkenler nedeniyle bazı farklılıklar oluşur.

Trafik sigortası kapsamı altında verilen teminatlar şu şekildedir.

1) Kişi başı vefat ve tedavi teminatı; Hasarın yaşanması halinde her kişi için verilecek olan vefat ve tedavi masrafları,
2) Kaza başına vefat ve tedavi teminatı; Bir hasar durumunda bir kazadaki her bir kişinin vefat ve tedavi masraflarını karşılar,
3) Araç ve kaza başına maddi hasar teminatı; Bir hasar durumunda karşı tarafa verilecek maddi zararları karşılar,

Trafik sigortası, zorunlu olmasının yanı sıra, karşı tarafa verilen hasarları karşılaması bakımından araç sahiplerini maddi olarak koruyan bir sigortadır.Gerek kaza olması ihtimali, gerekse herhangi bir polis kontrolünde ilk dikkat edilecek unsurlardan biri olan trafik sigortası ihmal edilmemelidir.

1000+ Mutlu Müşteri

Trafik Sigortası Güncel Blog

Merak edenler için Seyahat Sigortası hakkında detaylı bilgiler

elektrikli araçlarda kasko

Elektrikli Araçlarda Kasko Nasıl Olur?

Elektrikli araçlarda kasko, araç sahiplerine olası hasar ve kazalarda güvence sağlar. Elektrikli araçların özel ihtiyaçlarına uygun kasko sigortası ile tam koruma sağlayın. Elektrikli Araç Kasko

Trafik Sigortası Basamakları

Trafik Sigortası Basamakları Nedir?

Trafik sigortası basamakları, sürücülerin hasar geçmişine göre belirlenen kademeli bir sistemdir. Hasarsızlık indirimi avantajlarıyla sigorta maliyetlerini düşürürken, kazalı sürücüler için prim oranlarını artırarak güvenli sürüşü

Trafik Sigortası Yoksa Araç Bağlanır Mı

Trafik Sigortası Yoksa Araç Bağlanır Mı?

Trafik sigortası yoksa araç bağlanır mı sorusu, sürücülerin sıkça merak ettiği bir konudur. Türkiye’de zorunlu trafik sigortası olmadan araç kullanmak yasalara aykırıdır ve denetimlerde araç

Share this post

× Merhaba nasıl yardımcı olabiliriz?